8 luty 2025 – cykl warsztatów kulinarnych „Palcem po mapie” z michałem bałazym i anetą wychorską

Zdrowie zamknięte w butelce.
Warsztaty kulinarne „Palcem po Mapie”.
Zapraszamy do wyjątkowej podróży kulinarnej przez Świat, łączącej w sobie filozofię zdrowego gotowania, odżywiania i życia w harmonii z naturą.
Co tym razem?
Na wspaniałej, kulinarnej wycieczce do Włoch wykorzystasz świeże składniki i naturalne produkty do wyczarowania niesamowitych potraw!
Podróż do Włoch:
Sałatka adriatica z olejem rzepakowym
Bruschetta z borowikami i olejem słonecznikowym
Ravioli z cukinią i sosem śmietanowym w nucie dyni
Pulpety z wołowiną i szałwią w aromacie orzechów
JUŻ 8 LUTEGO!!!
a kolejne państwa już wkrótce!:
22 luty „Francja”
Wytrawne crepes ze śmietaną i olejem dyniowym
Zupa cebulowa z serem gruyere i olejem makowym
Pate z wątróbek z olejem z czarnuszki
Mus z gruszki z olejem słonecznikowym
A skąd te oleje? Z naszej Manufaktury Olejarnia Uzdrowisko!
1 marca „Bangkok”
Sałatka z wodorostów z olejem lnianym
Zupa kokosowa z olejem z czarnuszki
Pad thai z warzywami z olejem gorczycowym
Deser z mango z olejem sezamowym
15 marca „Chiny”
Tofu po syczuańsku z olejem sezamowym
Stir fry z ciecierzycy z olejem lnianym
Chow mein z kurczakiem 5 smaków z olejem sezamowym
Won ton z olejem orzechowym
29 marca „Węgry”
Gulyas z olejem słonecznikowym
Pörkölt z olejem z dyni
Ryż z warzywami z olejem z czarnuszki
Wieprzowina smażona z sosem paprykowym
Zabierz ze sobą: fartuch, ulubiony Mix jeśli tak posiadasz 🙂 i dużo dobrego humoru, o emocje zadbamy my 🙂
Prowadzący:
Aneta Wychorska i Michał Bałazy
Michał. Kocha spotkania przy stole, jak twierdzi nic nie zbliża ludzi tak bardzo jak wspólne przygotowanie posiłków i celebrowanie dzielenia się nimi w dobrym towarzystwie.
Od ponad dwudziestu lat profesjonalnie związany z kuchnią. W swojej karierze zawodowej przygotowywał posiłki dla dziesiątek postaci znanych z pierwszych stron gazet i ekranów telewizyjnych. San nierzadko gości w porannych programach TVP oraz TVN a także magazynach rodzinnych Radia Katowice. Jest zwycięzcą polskiej edycji programu Ready, Steady, Cook!
Aneta. Pasjonatka zdrowia i zdrowej diety. Mistrzyni Naturopatii, która zasady Tradycyjnej Medycyny Chińskiej wdraża w swojej kuchni i kuchni swoich podopiecznych. Nauczycielka Medytacji Uważności, która uczy, jak jeść z przyjemnością, używając wszystkich zmysłów. Certyfikowana Soul Coachka, która wypatruje w jedzeniu żywą energię i jakość produktów. Zielarka, która wiedzę o ziołach przemyca do swojej kuchni i prowadzi wykłady o ziołach wszędzie, gdzie zostanie zaproszona. Właścicielka Manufaktury Olejarnia Uzdrowisko, z której oleje będziecie wykorzystywać na warsztatach!!
250 zł za warsztat
a przy rezerwacji wszystkich pięciu krajów cena za jeden spada do 200 zł – Oszczędzasz 250 zł!
Organizatorzy zapewniają sprzęt, stoisko do gotowania dla każdej osoby oraz produkty potrzebne do gotowania.
*Ilość osób 12 do 20 maks.